<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><!-- generator="wordpress/wordpress-mu-1.0" -->
<rss version="2.0" 
	xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/">
<channel>
	<title>Komentarji na: Sežge trdi disk, vas pa nategne</title>
	<link>http://blog.sobotainfo.com/mitja/2007/02/14/sezge-trdi-disk-vas-pa-nategne/</link>
	<description>Misli s svojo glavo!</description>
	<pubDate>Sun, 23 Nov 2008 12:33:59 +0000</pubDate>
	<generator>http://wordpress.org/?v=wordpress-mu-1.0</generator>

	<item>
		<title>avtor: Tadej</title>
		<link>http://blog.sobotainfo.com/mitja/2007/02/14/sezge-trdi-disk-vas-pa-nategne/#comment-6</link>
		<pubDate>Wed, 14 Feb 2007 15:46:15 +0000</pubDate>
		<guid>http://blog.sobotainfo.com/mitja/2007/02/14/sezge-trdi-disk-vas-pa-nategne/#comment-6</guid>
					<description>&lt;p&gt;Pozdravljeni,&lt;/p&gt;

&lt;p&gt;posiljamo vam aktualno novico o domnevnem virusu »olimpijska bakla«, ki naj bi ogrozal uporabnike interneta.
Tak virus ne obstaja, gre za izmisljotino. &lt;/p&gt;

&lt;p&gt;Lazno obvestilo sporoca uporabnikom, da virus »sezge« trdi disk, siril pa naj bi se v sporocilih s
priponko »invitation«.&lt;/p&gt;

&lt;p&gt;Gre za tipicno lazno obvestilo. Lazna sporocila se ponavadi sklicujejo na velika podjetja
(v konkretnem primeru Microsoft), medijske hise (v tem primeru CNN), virus pa naj bi se pojavil »vceraj«.
Angleska verzija tega sporocila se je sicer pojavila natanko pred enim letom (13. februarja 2006).&lt;/p&gt;

&lt;p&gt;F-Secure uporabnikom svetuje, naj laznega obvestila ne posredujejo naprej, saj tovrstna sporocila
pogosto vsebujejo sezname prejsnjih prejemnikov, kar omogoca nabiranje naslovov za
razposiljanje nezazeljenih (spam) sporocil.&lt;/p&gt;

&lt;p&gt;Seznam laznih obvestil:
http://www.f-secure.com/hoaxes/hoax_index.shtml&lt;/p&gt;

&lt;p&gt;Celotno obvestilo najdete v priponki.&lt;/p&gt;

&lt;p&gt;Lep dan vam zelim,
Sergeja&lt;/p&gt;
</description>
		<content:encoded><![CDATA[<p>Pozdravljeni,</p>

<p>posiljamo vam aktualno novico o domnevnem virusu »olimpijska bakla«, ki naj bi ogrozal uporabnike interneta.
Tak virus ne obstaja, gre za izmisljotino. </p>

<p>Lazno obvestilo sporoca uporabnikom, da virus »sezge« trdi disk, siril pa naj bi se v sporocilih s
priponko »invitation«.</p>

<p>Gre za tipicno lazno obvestilo. Lazna sporocila se ponavadi sklicujejo na velika podjetja
(v konkretnem primeru Microsoft), medijske hise (v tem primeru CNN), virus pa naj bi se pojavil »vceraj«.
Angleska verzija tega sporocila se je sicer pojavila natanko pred enim letom (13. februarja 2006).</p>

<p>F-Secure uporabnikom svetuje, naj laznega obvestila ne posredujejo naprej, saj tovrstna sporocila
pogosto vsebujejo sezname prejsnjih prejemnikov, kar omogoca nabiranje naslovov za
razposiljanje nezazeljenih (spam) sporocil.</p>

<p>Seznam laznih obvestil:
http://www.f-secure.com/hoaxes/hoax_index.shtml</p>

<p>Celotno obvestilo najdete v priponki.</p>

<p>Lep dan vam zelim,
Sergeja</p>
]]></content:encoded>
				</item>
</channel>
</rss>
